Köszöntelek!

Hatalmas fába vágjuk a fejszénket, ha magyarként a japán harcművészetekkel kezdünk el foglalkozni. A budó egy véget nem érő út, életforma, amely folyamatos gyakorlást igényel, és a befektetett energiáért cserébe leírhatatlan csodát csal az életünkbe.

Honlapom a budón belül főleg a japán karddal foglalkozóknak szól. Szeretnék olyan anyagokat eljuttatni hozzátok, amelyek még csak Japánban, japán nyelven érhetők el, közvetlenül eredeti nyelvről fordítva, ezáltal közelebb hozva Benneteket a kendó esszenciájához. A japán szamurájok a bun bu rjódó útját követve haladtak a tapasztalás útján, ami az irodalom és a harctudomány közös ösvénye. A szakadatlan gyakorlás mellett fontos az is, hogy megismerjük a kendó eszméjét, történetét, illetve megosszuk egymással közös tapasztalatainkat, segítve egymást ezzel a közös úton.

Az elmúlt tíz évben sok időt töltöttem Japánban, és a mindennapjaimat az töltötte ki, hogy minél inkább megismerjem a csodálatos kultúrájukat és gondolkodásmódjukat – főként – a kendón keresztül. Rengeteg segítséget, támogatást kaptam a családomtól, japán és magyar mestereimtől, barátaimtól, klubtársaimtól. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a kendóval foglalkozhatom életem nagy részében. Itt az ideje, hogy megosszam veletek eddigi tapasztalataimat. Ezen küldetés részeként hoztam létre ezt a honlapot, és ajánlom nektek sok szeretettel!