A magyar csapat a 16. Kendó Világbajnokságon

Két évvel ezelőtt Tokióban második alkalommal sikerült a magyar kendó válogatottnak a dobogó harmadik fokára állnia. A következő évben minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt az eredményt tovább tudjuk szépíteni. Ebben az összeállításban a magyar csapat vívásait láthatjátok a 16. Kendó Világbajnokságon.

Magyarország – Románia (Csoportmérkőzés)

Lendületesen kezdtünk a románok ellen, mindenki két ipponnal hozta a meccsét. Ez megadta a hangulatot a folytatáshoz. 🙂


Magyarország – Ausztrália (Csoportmérkőzés)

Az ausztrálokra nagyon készültünk. 2012-ben Olaszországban is találkoztunk velük, amely nagyon kemény küzdelem volt. 2015-ben azonban a mérkőzés elejétől fogva sikerült nagy nyomást gyakorolnunk rájuk, és nem okozott nehézséget a győzelem.

Magyarország – Chile (Csoportmérkőzés)

Chile csapatában is sok versenyző van, akik Japánban fejlesztették tudásukat. Kiélezettebb küzdelem volt, mint a többi, de sikerrel vettük az akadályt.


Magyarország – Belgium (Egyenes kiesés)

Belgium ellen megmutatkozott az igazi csapatszellem. Mint később, az utólagos beszélgetéseink során kiderült: bár az első két meccset elvesztettük, egy pillanatra sem fordult meg egyikünk fejében sem, hogy esetleg ki fogunk kapni.

Magyarország – Kína (Negyeddöntő)

Kína az utóbbi években egyre erősebb kendót mutat. Vegyes összetételű a csapatuk. Nitó illetve jodan kamaeból vívó ellenfelünk is volt. Szerencsére tudtuk kezelni a ‘furcsaságokat’, és továbbjutottunk az elődöntőbe.

Magyarország – Japán (Elődöntő, Eiga Naoki közvetítésével)

A japán kendó még mindig nagy kihívást jelent nekünk. Látjuk a hiányosságokat, és dolgozunk, hogy pótolni tudjuk azokat a jövő évi megmérettetésig. Kiemelném Babos Gábor degashira kotéját Shodai Masahiro ellen. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük