Az első tapasztalatok 2012. márcus 11-16.

Pénteken reggel utoljára elkísértek az órámra, holnaptól egyedül kell mennem. Remélem nem tévedek el 😀 Elég sok még az ismeretlen kanji, és azokat csak áprilistól tanuljuk.
Nade…jöjjön a kendó muhaha 😀 Pénteken este csak vívtunk, mert előtte versenygyakorlás volt. Először Ujiie senseiiel, majd rögtön Ota senseiiel. Nagyon jó volt. Mindketten hajtottak, de élveztem. Utána vívtam pár negyedikes barátommal, akik Magyarországon is voltak. Miután vége lett, a mesterekkel elmentünk yakinikut (roston sütött hús) enni…fúú komolyan mondom az a kaja hihetetlen…vagy másfél kiló színtiszta marhát belém nyomtak. Mondtam hogy Japánban szeretnék fölszedni egy kis husit, ezért mindenki odafigyel, nehogy keveset egyek :D:D
Koccintottunk, mondták, hogy most a vbre koncentráljak, utána pedig elölről minden. 😀 Kubo hihetetlen ember… komolyan a szívében van a Kokushikan szelleme 🙂

Szomaton reggel fél 10 től volt megint versenygyakorlás, és utána keiko…most Takei sensei és Kubo sensei voltak soron. Délután Yano sensei dojojából jöttek mesterek, és kis kihon után szintén vívás volt.
Este Mashikoval és Andoval pizzáztunk és söröztünk…5 pizzát rendeltünk. Elég jó volt, de nagyon különbözik az itthonitól.

 

Igazán ma kezdődött a hajtás. Reggel fél ötkor keltem, fél 7-től volt edzés. Nagyon éhes voltam, de inkább nem ettem.(nem tudtam mi vár rám…:P). Érdekes, hogy a dojo most kisebbnek tűnik, mint a korábbi emlékeiben(közel 4 éve..:D), ami az oikominál különösen jó érzés volt. Sokféle kirikaeshit és vágásokat csináltunk, kb 3/4 óra volt. Utána kihon geiko, majd jigeiko. A végén kakarigeiko, kb 15x. Úgy alakult, hogy az első 6-ot folyamatosan csináltam, ami enyhén fárasztó volt…:D A mozgás viszont hihetetlenül letisztul tőle. A végén még volt 100 hayasuburi, és vége.
Azért jó a Kokushikanos edzés, mert nagyon sok az alap, és nagyon sok a folyamatos vágásgyakorlás. Ettől egy olyan mozgás alakul ki, ami nagyon gazdaságos, és nem fárad el úgy az ember, még akkor sem ha mindent belead.(ugye…az a kokus bal kéz :D). Jó volt, érezni, hogy a lábam és a bal kezem fáradt el az edzés végére. Igyekszem, és remélem, hogy fejlődni fogok. 🙂

Ma van a nagy földrengés egyéves évfordulója. Az edzés után lekapcsolták a villanyt, és az egész egyetemet áramtalanították. Ezért délután egytől futóedzés volt. Szerintem a TF-en ha ilyen edzés lenne pár ember rögtön otthagyná…:D Futottunk 7 kört a 700m-es pályán, aminek az egyik fele fölmegy egy dombon, a másik fele pedig lefelé jön. Közte két egyenes szakasz van.(fartlek) Kis pihi, ivás, nyújtás, majd 4×50 méter sprint volt 1-2perc pihenővel, utána bal lábon szökdelés 50m(!!!) majd jobb lábbal ugyanez. A végén támadójárás, minden sípra egy lépés…jó hosszú szünetekkel(!!) ez is 50 m(!!) 2x.

Szóval ennyi. Jól kezdődött, beilleszkedtem, megvan a helyem a sorban, és köszönnek az alattam járók…:D
Kíváncsi vagyok, mikor készülök ki majd először…
Üdv mindenkinek! 🙂