Megérkeztem

Mint többen is tudjátok, nemrég újabb kalandra indultam Japánba. Ezúttal a kendón kívül a családnak is fő szerepe lesz, hiszen másfél hónap múlva megszületik a kislányom. Nagyon izgultam a fogadtatás miatt, de szerencsére eddig minden rendben ment. Igyekszem megtalálni az egyensúlyt, és mindent a helyén kezelni.

Miután megérkeztem a Narita reptérre, egyenesen hazaindultunk Aiharába, amely Tokió Machida városának az egyik része. Az elmúlt másfél napot a családdal való ismerkedéssel töltöttem, de közben már terveztem az itteni foglalatosságomat is, amely többek között az információ gyűjtése a Heihó Magazinhoz, és kutatómunka. Amennyire az időmbe belefér, igyekszem minél több kendó stílussal és mesterrel találkozni, hogy sokrétű tapasztalatot gyűjtsek. 

A mai napon ellátogattam Nagayamába, amely a Kokushikan Egyetemhez legközelebb elhelyezkedő vonatállomás. Egyelőre még nem edzeni mentem, hanem Ota Masataka mesterrel találkozni. Megittunk egy kávét, utána pedig beültünk egy sushizóba, ahol újonnan annyi nyers halat ettem, ami egy kisebb óceánban is elférne. 😀 Közben sok mindenről beszéltünk, többek között arról, hogy nem sokára elkészül a Go Rin no Sho általa készített értelmezése, amelyet lehet, hogy könyvben is ki fog majd adni. Már nagyon várja, hogy 15-én Magyarországra indulhasson a Shogai tábor jegyében.

Pár dolog elintézése után megkezdem az edzéseket is, a Kokushikan mellett sok más érdekes helyen….tartsatok velem! 🙂