Nálam járt az M4 sport!

Új év, új kezdet...

Egy hónappal ezelőtt nagy megtiszteltetésben volt részem, ugyanis az M4 Sport felkeresett azzal a kéréssel, hogy szeretnének egy riportfilmet készíteni a hétköznapjaimról. Miután tavaly nyáron hazaérkeztem Japánból, volt egy szabad fél évem, amelyet Szegeden töltöttem a jövő megtervezésének és elindításának jegyében. Ebben az időszakban született meg a Honlap illetve a Heihó Magazin ötlete.

Eddig is a kendónak szenteltem az életem és rengeteg élettapasztalatot merítettem belőle. Ezért akármilyen nehézségeket is gördít elém az élet, kötelességemnek érzem, hogy megosszam mindazt, amit tapasztaltam. Nem tagadom: erről szól az életem!

Az elmúlt időszakban a munka mellett az edzést sem hanyagoltam el, amelynek egy részét elvonultan, a természetben töltöttem. Ebbe az életbe csöppent bele a Magyar Sport TV, akiknek köntörfalazás nélkül bemutattam ezt a hétköznapinak nem nevezhető életmódot. 

A riport első részében a város zajától messze fekvő kis tanyánkon forgattunk, ahová sokszor járok kikapcsolódni, edzeni, meditálni. Nagy erőt lehet meríteni a természetes közegből, hiszen az ember oda tud figyelni a valós szükségleteire, és sokkal aktívabban éli meg az elemek táncát, amelynek természetesen mi is részesei vagyunk. Télen kifejezetten érdekes megtalálni az egyensúlyt a meleg és a hideg között, amelyben központi szerepet kap a tűz. A belső és a külső tűz is. 

A tanyai forgatást követően a stáb elkísért a Szegedi Kendó Egyesület edzésére, ahol a Japánban tanultakról, illetve annak a jövőben történő kamatoztatásáról esett szó. 

Hálás vagyok, hogy pont ebben az átmeneti időszakban történt meg ennek a kis filmnek a forgatása mert segít emlékeztetni arra, hogy “akármilyen hideg is legyen, ne adjam fel soha!” 🙂

A videót a képre klikkelve érheted el. 18 perc 20 mp-től kezdődik a velem készült riport.