Olvass el! (^O^)

Kedves kendós Fiatalok!

Valamelyik nap azon gondolkoztam, hogy milyen is volt gyerekként, illetve középiskolás fiatalként kendóznom Magyarországon. Emlékszem, a napjaim nagy részét az tette ki, hogy lestem magam a tükörben, illetve a szüleim által az edzésemen készült videókat elemeztem a saját hibáimat fürkészve. Iskolába menet pedig az eget bámultam, hogy majd egyszer én is ott repülök, úton Japán felé kendót tanulni.

Ha kitartóak vagytok, higgyétek el, nem maradtok jutalom nélkül. Minden egyes lépcsőfok egy új kihívást jelent, de azon túllépve új lehetőségek is tárulnak majd elétek. Első páncélos edzés, első verseny, első vívás egy nagymesterrel, az első válogatott edzés, első út Japánba… nem lehetetlen dolgok ezek, csak akarni kell. 

Sok munkámba és időmbe telt, amíg megtanultam japánul (13 éves koromban kezdtem), és feltérképeztem, megismertem a japán kendós életet, a híres kendós iskolákat, intézményeket. Ezt az összegyűjtött tapasztalatot szeretném veletek megosztani ezen az oldalon.

Ha bármilyen kérdésetek van a kendóval kapcsolatban, bátran keressetek emailben, vagy a facebookon. Amire tudok, válaszolok! 🙂

A következő menüpontban híres japán kendós középiskolások életébe és edzéseibe kaphattok betekintést. Jó szórakozást kívánok!